Over WelZoWijs
WelZoWijs is een innovatienetwerk voor jong en oud. Wilt u kennismaken met het ondernemerschap of is uw bedrijf aan frisse innovatie toe? Wilt u een nieuw product ontwikkelen of een project starten? WelZoWijs denkt met u mee, brengt u in contact met de juiste personen en helpt u om uw talenten tot ontwikkeling te laten komen. We brengen onderwijs, overheid en bedrijfsleven bij elkaar. Zo ontstaan de mooiste projecten.

Onze naam WelZoWijs is samengesteld uit ‘Welvaart’, ‘goede Zorg’ en ‘Wijs leren van elkaar’. WelZoWijs streeft naar een betere samenleving door innovatie. Dit alles op een niet-schoolse manier. U leert door te doen, door te ondernemen. Onze drie kernwoorden hierbij zijn: vitaliteit, noviteit en creativiteit.

Onze missie
Onze missie is het pionieren, creëren en faciliteren van innovatie in de praktijk. Kernwaarden hierbij zijn creativiteit, vitaliteit en noviteit.

Creativiteit
Nieuwe unieke dingen bedenken, dat is wat wij stimuleren. WelZoWijs zet zich in voor innovatief ondernemerschap en sociale initiatieven. Wij doen dit door onderwijs, overheid en bedrijfsleven met elkaar te verbinden.
Vitaliteit
Duurzaam leven, duurzame productie, voortdurende ontwikkelingen van personen en organisaties. Dit is wat vitaliteit voor ons behelst. Ons motto is ‘alles wat je niet op school leert’. Door onze unieke modules en praktische workshops komen talenten tot leven.
Noviteit
Vernieuwing, op een praktische en leuke manier. Daar staat WelZoWijs voor. Vernieuwing is voor ons meer dan alleen de nieuwste technologie. Ook unieke samenwerkingen, tussen partijen waarvan je het niet zou verwachten, zijn voor ons innovaties. Wij zijn een innovatienetwerk dat bruggen bouwt. We verbinden jong met oud, groot met klein en onderwijs met bedrijfsleven en overheid.

WelZoWijs Ventures Captital (WVC)
WelZoWijs Ventures Capital is een innovatieve club ondernemers binnen WelZoWijs. Zij creëren kansen en pakken projecten op. Alles moet een match hebben met de thema’s waar WelZoWijs sterk in is en waar groei mogelijk is. Niet alleen op eigen kracht, maar ook door te investeren in snel groeiende initiatieven die zich, met de expertise van WelZoWijs, versneld kunnen ontwikkelen.

In 2020 heeft WCV de volgende deelnemingen
– WelZoWijs een bestuurlijke zetel in Stichting Volunteer naast een algemeen sponsorship.
– WelZoWijs heeft in aantal kleine startende startups een investeringsaandeel
– Een consortium ten bate van het Praktijkfonds
– Een consortium als penvoerder voor nieuwe initiatieven met sociale arbeidsparticipatie en mode

Businessclubs
WelZoWijs is lid van de volgende businessclubs
– Maatschappelijk Netwerk Ede
– Businessclub NV (Noord Veluwe)
– MVO Assen voor Assen
– VNO-NCW Noord

Sponsoring
WelZoWijs sponsort in 20w0 de volgende zaken:
– Studievereniging Onderwijskunde VOCUS uit Utecht
– Think Volunteer voor Fair Vrijwilligerswerk uit Hengelo
– Studentenvereniging het Noabersschop uit Wageningen

 

Onze Mensen