Spelmatinee

Spelen is een leuke manier om vaardigheden onder de knie te krijgen die we in het dagelijks leven goed kunnen gebruiken. Dat geldt niet alleen voor kinderen, ook volwassenen leren spelenderwijs onderhandelen, samenwerken of creatieve oplossingen bedenken. Spelen stimuleert de fantasie en zorgt dat de raderen in je denkhoofd soepel blijven draaien. Bovendien is het de perfecte manier om te ontspannen en samen plezier te maken.

Spelmatinee is bedoeld om mensen bij elkaar te brengen en om ideeën die daaraan bijdragen te laten groeien. We stimuleren en begeleiden ondernemers en onderwijzers én verbinden mensen van alle leeftijden met unieke spellen, om zo de samenleving een stuk gezelliger te maken.

Spelmatinee heeft naast een aantal ludieke varianten op klassiekers zoals bridge, dammen en sjoelen, ook een aantal kleine spelvormen in het assortiment in de categorie edutainment. Dat is een hip woord voor een vermakelijke bezigheid met een educatief element. Zoiets als leren en recreëren, want spelenderwijs kennis opdoen is zoveel leuker dan al die saaie reken- en taalboeken doorspitten

VDeze teksten worden verbouwd vandaag door Lisanne en Kim. Dat is Cool..

Image Image Image
Image

Duosjoel

Met twee personen sjoelen. Bij Spelmatinee ontwikkelen wij deze sjoelbak. Ook in varianten met drie of vier personen ook mogelijk. In 2019 staat Duosjoel centraal in een ludieke innovatie met jong en oud.

highlights

Maatschappelijke samenwerkingen met noviteiten

Schoolopdrachten die je niet standaard op school leert.

Sjoelen meer mensen meeboeien

Nationaal Kampioensschap Duosjoel

Onderwijs

Spelmatinee inzetten in het onderwijs als ludieke en toegankelijke onderwijsvorm. Na succesvolle pilot met middelbare school het Streek proeft dit naar meer. Spelenderwijs Ondernemen die niet op school leert.

highlights

Nieuwe spellen ontwikkelen voor jong en oud in onderwijsprogramma's zoals Technasium

Spelletjes inzetten als samenwerking bedacht door jongeren

Inzetten bij lesmateriaal over ondernemen en ondernemend gedrag


Image
Image

Pionieren

Ideeen die jongeren hebben bedacht binnen Spelmatinee proberen een stapje verder te brengen en in soort speelgids uit te brengen voor ieder zijn plezier.

Highlights

Goede concepten proberen te versterken tot goede businessmodellen of goede demo's

Echt pionieren door nieuwe combinaties in spelletjes te maken

Algemeen eigen label maken van Spelmatinee met verdienmodel

Deelnemers van Spelmatineewaren de afgelopen jaar o.a.

Nog enkele voorbeelden van Spelmatinee.

Image Image Image Image
Image Image Image Image