Project informatie

In samenwerking met:
Nieuwland Opleidingen  Stichting Change to Influence Change to Influence Stichting Talentz Skool ROC Zadkine  Ketter&Co  ROC Scalda  Mbo life sciences (Friesland College) Circulair Friesland  De Wereld van de Ondernemer Wildands (Via Wildands Challenge)  IVN (Via Wildland Challenge)
Deadline:01-03-2022

Project informatie

In samenwerking met:
Nieuwland Opleidingen  Stichting Change to Influence Change to Influence Stichting Talentz Skool ROC Zadkine  Ketter&Co  ROC Scalda  Mbo life sciences (Friesland College) Circulair Friesland  De Wereld van de Ondernemer Wildands (Via Wildands Challenge)  IVN (Via Wildland Challenge)
Deadline:01-03-2022
WelzoWijs

H2O Impact Hero

Wij bereiden meerdere projecten voor met het thema Water. De 1e in de reeks is een aanvraag voor Maatschappelijke Diensttijd. Deze aanvraag gaan wij indienen voor in de vijfde Ronde. Een aantal organisaties en instellingen doen aan dit consortium al mee.  Interesse en wil je meer informatie neem dan contact op met Gerard Aaftink  of Joffrey Bieleman

De volgende organisaties hebben interesse om mee te doen.

 1. Nieuwland Opleidingen
 2. Stichting Change to Influence Change to Influence
 3. Stichting Talentz Skool
 4. ROC Zadkine
 5. Ketter&Co
 6. ROC Scalda
 7. Mbo life sciences (Friesland College)
 8. Circulair Friesland
 9. De Wereld van de Ondernemer
 10. Wildands (Via Wildands Challenge)
 11. IVN (Via Wildland Challenge)

Hieronder zie je meer informatie over de MDT aanvraag. Dit betreft een samenvatting uit de aanvraag die we momenteel voorbereiden.

H2O Impact Hero 

Samenvatting 

Pak je zwemkleding, strandlaken en waterschoenen maar alvast in, want op deze MDT-reis gaan we echt aan de slag met het meest belangrijke goed dat er op de aarde te vinden is: WATER! 

Je kunt er van alles mee doen. Water moet beheerst worden door sluizen, schoongemaakt worden door waterreinigingsbedrijven maar ook verdeeld worden, zodat iedereen schoon drinkwater heeft. 

Water is LIFE! Maar wat als er iets mis gaat met het water? 

Als H2O Impact Hero hebben wij jou nodig om mee te denken over oplossingen van waterproblemen in de toekomst. Jouw toekomst!  

We starten met een kick-off waarbij wij jou meenemen in het wateravontuur. Je gaat samen met andere jongeren op een creatieve manier en met jouw talenten impact maken. En ja … we gaan echt het water in, op en zullen alle toepassingen van water ervaren. Dus pak die koffer in want je gaat op reis!

We werken eerst aan teambuilding en het opdoen van inspiratie. Daarna word je samen met andere avonturiers in het diepe gegooid met een leuke uitdaging om gezamenlijk ideeën uit te werken. Als je zelf goeie ideeën hebt, gaan we daar mee aan de slag! 

Onze jonge enthousiaste coaches helpen je tijdens het proces op weg.

Het traject wordt feestelijk afgesloten met een presentatie van je project, een goodybag en een certificaat.

Wat is de meerwaarde van het MDT ten opzichte van het reguliere onderwijsprogramma?

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Door het doen van een keuzedeel krijg je extra kennis en vaardigheden.Dit sluit goed aan bij het concept van MDT. Met H2O Impact Hero wordt aangesloten op het keuzedeel ondernemerschap en duurzaamheid. Zowel op lokaal als internationaal niveau is dit  een hot topic. Handig dus om kennis over op te doen!

Je doet ook examen in het keuzedeel. Het cijfer dat je haalt, komt op je mbo-diploma te staan. Verder krijg je een apart certificaat waarop staat welke keuzedelen je hebt gedaan. Daarmee laat je aan werkgevers zien wat je kan en weet. Met dit keuzedeel zul je gegarandeerd onderscheiden van andere studenten.

Beschrijving doelgroep

Deze reis is bedoelt voor jongeren tussen de 16 tot 25 jaar. Via het ROC kun je het programma volgen binnen verschillende keuzedelen (Ondernemend Gedrag niveau 1-2; Ondernemend Gedrag niveau 3-4; Oriëntatie op Ondernemerschap; Ondernemen; Inspelen op Innovaties; Duurzaamheid in je beroep.) Je mag ook meedoen als je (nog) niet naar school gaat, maar graag in je talenten gezien wordt, een extra steuntje in de rug nodig hebt, deuren wil openen door een goed project op je cv toe te voegen, of gewoon omdat je het leuk vindt! 

Begeleiding van de deelnemende jongeren

Tijdens de reis krijg je een jongeren coach toegewezen die het hele traject je eerste aanspreekpunt blijft. Met deze persoon kun je altijd sparren en aan hem/haar laten weten hoe het gaat. 

De coaching wordt ook ondersteund door peer-to-peer coaching (een peercoach), dat zijn jongeren van een paar jaar ouder. 

Aan de hand van teambuilding en een theatraal talentenspel wordt gekeken waar je talenten en passies liggen. Deze talenten worden tijdens de MDT-challenge ingezet om aan de slag te gaan met de opdrachten rondom water in groepjes.

Vervolgens worden wensen en doelen geconcretiseerd. De wensen hebben betrekking op het versterken van je bestaande vaardigheden maar zijn ook gericht op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. De informatie wordt verwerkt in een individueel begeleidingsplan bij de uitvoering van het MTD-programma.

Beschrijving MDT-traject

De reis duurt van 80 uur tot 240 uur. Dit is afhankelijk van welke optie voor jouw van toepassing is. Er is 1 route voor jongeren mbo 1-2 van 80 uur. Een voor mbo 3-4 van ongeveer 220 uur. En een vrije pioniersroute vanaf 120 uur. 

Wat ga je doen in het traject? 

Het MDT-traject H2O Impact Hero bestaat uit 3 fases: ontdekken, verkennen, uitdagen

 • Ontdekken:

De ontdekkingsfase bestaat uit een verkenning van het thema water. In dit geval letterlijk, want je gaat op ontdekkingstocht langs polders, gemalen, zuivering, haven, in de landbouw etc. Je gaat op onderzoek uit in je stad of dorp en verkent hoe water een rol speelt. Het doel is om je nieuwsgierigheid en bewustwording te prikkelen.

 • Verkennen: 

In de verkenningsfase ga je in op de basisprincipes rond water. Je krijgt te zien hoe zaken rond water georganiseerd zijn. Ook krijg je een beeld van de problemen en uitdagingen die onze samenleving heeft op gebied van water zoals zeespiegelstijging, schoon drinkwater en energieopwekking uit water. Het doel is om je kennis te laten maken met de maatschappelijke gebeurtenissen rond water zodat je op een creatieve manier mee kan denken over oplossingen.

 • Uitdagen: 

De uitdaging bestaat uit een project dat je individueel of in een klein team uitvoert. Dat project kan je zelf bedenken, maar kan ook in opdracht zijn. Altijd is er naast een coach een bedrijf of organisatie betrokken, als opdrachtgever, kennisbron of als begeleider. Een project kan zo breed zijn als je zelf wil: technisch, innovatief, cultureel, politiek of kunstzinnig. Bijvoorbeeld: een virtuele tentoonstelling van schilderijen in je eigen gemeente organiseren. 

Wervingstactiek 

internetcampagne, verspreiding flyers, inzet sociale media ( You Tube, Instagram, Snapchat )en influencers  contacten leggen met jongerenwerk en werving via peercoaches.

Beloning en waardering voor de deelnemende jongeren

Je kan werken aan ontwikkeling van je eigen talenten en het realiseren van eigen wensen en doelen. Je krijgt technische kennis over een specifiek onderwerp. Je leert samenwerken in een groep en ontwikkelt sociale vaardigheden. Door de ervaring in deze reis leer je projectmatig te werken en krijg je extra zelfvertrouwen en eigenwaarde. De ervaring met projectmatig samenwerken en het zelf nemen van initiatieven leveren een meerwaarde voor de toekomst en een voorsprong bij vervolgopleidingen of bij het zoeken van een baan. 

Meerwaarde voor maatschappelijke organisaties en de samenleving 

Doordat jij als H2O Impact Hero meedenkt over problemen en gebeurtenissen rond water in Nederland, zal jouw blik en de projecten die je samen met andere jongeren opzet concreet een toevoeging zijn voor Nederland, en wellicht zelfs internationaal. 

VACATURES

Meer informatie

Lest lanimag nimint, sectendem quosam et molupta quundam se voles asit volor alibus. Dus doleseq uaspitae providebis duntium expelec eribusda quam niatiam sus.