WelzoWijs Ede

MDT Businessclub en waarom met Ondernemers?

De komende weken is het campagne tijd voor de MDT Businessclub. MDT staat voor Maatschappelijke diensttijd. Jongeren kunnen hun talenten ontdekken en zetten zich in voor andere. WelZoWijs is een groot voorstander om ondernemers  hier meer bij te betrekken.

In een aantal thema blogs nemen dit met je door, waarom de MDT Businessclub? Dit keer waarom met bedrijven? 

Als je de vraag stelt, zijn er dan geen bedrijven betrokken bij MDT? Uitaard wel! Echter zijn deze bedrijven vaak de uitvoerder van een traject die gefinanciërd zijn door de overheid. Ook zijn vele organisaties vooral al actief in het sociale domein. 

Binnen projecten van MDT zijn ook bedrijven betrokken die hun kennis delen aan jongeren in workshops. Maar het is allemaal redelijk in dezelfde bubbel. 

128 miljoen geeft de overheid in vijf jaar uit aan MDT. Cijfermatig exact aan te geven hoeveel financiering er extra bijkomt vanuit het bedrijfsleven is lastig. Maar als het 5% zou zijn van 128 miljoen, zou dit al super zijn voor extra kansen voor jongeren. Maar of dit het geval is valt te bezien. 

Is dan de bedoeling dat bedrijven in tijden van Covid19 fors in de buidel gaan tasten voor MDT? Nee, vele zullen dit ook niet kunnen. Het gaat er ons vooral om meer verbinding tussen sociale organisaties en het bedrijfsleven. Hierin is altijd meer te winnen. WelZoWijs is groot voorstander om dit lokaal te stimuleren En zo kregen wij ook intern de ruimte om het concept van de MDT Businessclub te ontwikkelen. 

En er liggen zeker ook kansen voor ondernemers. Hierover vertellen in de volgende blogs meer over.