Heidag Vecon

In Innovatieby welzowijsredactie

WelZoWijs mocht gisteren (dinsdag 14 januari) bij de Ontwikkelingsdag zijn van Vecon.

De Vecon is de vereniging van leraren in de economisch/ maatschappelijke vakken. De vereniging is opgericht op 16 januari 1982. Vecon heeft twee doelen. Dit is het ondersteunen van de leraar economische vakken t.a.v. de vakinhoud en de vakdidactiek. Daarnaast bewaken en versterken van de positie van de economische vakken in het onderwijs.
WelZoWijs mocht als “buitenstander” meekijken tijdens de “heidag”. Tijdens de bijeenkomst gingen de secties (werkgroepen) bestaande uit docenten met elkaar in gesprek. Thema’s waren o.a: Wat kun je doen voor je leden, vakdidactiek tot visie van het vrijwilligersbeleid.
De Vecon is een vrijwilligersorganisatie. Veel van de bestuursleden zijn gewone leraren die zich een periode extra inzetten voor hun vak. Afhankelijk van hun kennis, vaardigheden en voorkeuren zijn ze actief in het algemeen bestuur of een sectiebestuur en nemen daarin taken op zich die bij hen passen.WelZoWijs en Vecon gaan binnenkort de gedachten, spinsels en aanbevelingen die we hebben op gedaan bespreken tijdens een vervolgsessie. De verwachting is dat Vecon en WelZoWijs ook met een aantal andere projecten meer gaan samenwerken.