WelZoWijs deze maand #Maand Januari

In Alles wat je niet op school leert!, Kijkje in de keuken bij WelZoWijs, Organisatie Nieuwsby welzowijsredactie

WelZoWijs deze maand

WelZoWijs wenst je een innovatief 2020. Een update over onze vier projecten die we in 2020 uitvoeren.

Ondernemende projecten
Ondernemende projecten – de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven kan beter. Innovatienetwerk WelZoWijs onderzoekt de succesfactoren en verbetermogelijkheden van ondernemende projecten. In opdracht van Ministerie van Economsichse Zaken.  

WelZoWijs en haar partner De Wereld van de Ondernemer gaan aan de slag met o.a een grote enquette en de eerste intervieuws. Lees meer over het project. 

Praktijkpioniers

Binnen Praktijkpioniers gaan we deze maand aan de slag met een vraagstuk hoe kun je meer met Duurzaamheid en circulair produceren. Rosan en haar team gaan hier de eerste stappen in maken. Daarnaast gaan we verder aan de slag met ons pioniersproject voor Mobiele Mobiliteit in de luchtvaart, Global Travel Support. Esther leidt dit pioniersproject. 

Ook gaan we aan de slag met een nieuw innovatieproject in Ede. Hierbij verbinden we diverse bestaande projecten met elkaar. Dit doen we o.a. i.s.m met Malkander en ‘s Heeren Loo.
O.a kun je dan denken aan mogelijkheden met het pand aan de Loevestein en het versterken van vrijwilligerswerk. Deze maand leggen de laatste hand aan de plannen. 

Praktijkfonds
Met het Praktijkfonds gaan we deze maand aan de slag met het uitbreiden van ons team. 2 komt ruimte voor 2x fte. De gesprekken zijn hierover gaande. Ook komt er een update van de werkwijze en projecten op de website Praktijkfonds.

Wat je niet op school leert
Met Wat je niet op school leert begeleiden wij ondernemers met hun ondernemers ambitie, op een manier die je niet op school leert. Dit doen wij voor langere periode. Zo volgen we Mirthe van Intern Indonesia en Gert-Jan van Sheba Coffee en kunstschilder Mirjam. 

En tot slot gaat WelZoWijs Zakelijk gaan de slag voor diverse opdrachtgevers voor innovatie vraagstukken. Zo o,a. op het mooie Vlieland.