Haalbaarheid doen wij mee met de Maatschappelijke diensttijd?

In Alles wat je niet op school leert!, Innovatieby welzowijsredactie

WelZoWijs en partners zijn vandaag aanwezig bij de informatie bijeenkomst van de maatschappelijke diensttijd.

Tijdens de maatschappelijke diensttijd leer je iets nieuws en doe je daarbij iets voor een ander. Bijvoorbeeld door te helpen bij de reddingsbrigade en zo te zorgen voor een veilige zee en veilig strand. De diensttijd is vrijwillig en start vanaf september 2019. Tot die tijd oefenen organisaties en jongeren met de maatschappelijke diensttijd.

WelZoWijs en partners bekijken momenteel de mogelijkheden of wij gaan inschrijven voor de subsidieronde. Leuk daarbij is dat jongeren hier actief in betrokken worden die niet bekend zijn met maatschappelijke diensttijd.

Maar aan de maatschappelijke diensttijd zitten ook nadelen. Politiek is lang niet iedereen voorstander. We volgen de komende maand dan ook de overleggen in de tweede kamer. Ook hierbij worden jongeren betrokken die niet bekend zijn met politiek.