Praktijkfonds een maandje verder!

In Praktijkfonds by welzowijsredactie

Op 1 juli is het Praktijkfonds formeel gestart met zijn voorbereiding. Dat betekent dat de eerste maand erop zit!

Tijd voor een uitgebreide update.
Het Praktijkfonds is voor WelZoWijs in het najaar een van de grootste projecten die wij aanjagen. Het Praktijkfonds staat voor twee woorden. Praktijk en Fonds. De praktijk is de leidraad, fonds voor om zaken mogelijk te maken.

In hele mooie woorden is dat hoe zorg je er voor dat je een nieuw fonds opzet. Dat is strijdvaardig gezegd, moeilijk gedaan. Hoe krijg je een fonds gevoed? Hoe krijg je dit onder de aandacht van mensen, geld uitgeven is niet zo heel moeilijk, het binnenkrijgen een stuk lastiger.

Deze zomer gebruiken wij vooral om vorm te geven aan activiteiten. Het vooral in gang trekken van dingen doen. Hiervoor gaat het Praktijkfonds werken met Tools. Deze tools zijn vooral geschikt voor scholen en jongeren. Een tool wordt ingezet bijvoorbeeld het het organiseren van een event. Studenten kunnen hierin dan weer werkervaring en studiepunten koppelen.

Financieel is het nog een grotere uitdaging. We hebben ambities te over. Unieke verdienmodellen en financieringsconcepten. Of daar echte financiƫle experts blij van worden gaat de vraag worden. Want WelZoWijs is aanjager van innovatie en vooral hier liggen in ons inziens nog vele kansen.

Voor meer informatie over het Praktijkfonds en meer updates er over kijk dan op de website van het Praktijkfonds.nl