Think Volunteer #3: Eerste week nieuwe Groep in Indonesie

In Generatiereizen, Indonesie, Internationaal, Think Volunteerby welzowijsredactie

WelZoWijs ondersteunt in 2019 en daarna Mirthe en Zilah in de ontwikkeling van Think Volunteer. Een stichting die zich inzet om verantwoordelijk vrijwilligerswerk voor studenten social work aan te bieden in Indonesië. Lees meer over hun huidige belevenissen.

15 en 16 februari is de eerste groep studenten van dit schoolsemester aangekomen in Indonesië! Na een weekend uitrusten ging het 18 februari van start met de voorbereidende workshop. Middels de workshop wil Think Volunteer studenten zo goed mogelijk voorbereiden en de studenten de juiste handvatten meegeven voor het sociale werk wat ze in Indonesië gaan verrichten. De studenten leren onder andere over de cultuur, religie van Indonesië, ethiek, social work in Indonesië, duurzaamheid en hoe ze eigen kwaliteiten het beste in kunnen toepassen bij onze projecten en organisaties. Een ander belangrijk onderdeel is het leren van de Indonesische taal. Na de workshop week gaan de studenten van start bij verschillende organisaties die zich inzetten voor kwetsbare doelgroepen. Denk hierbij aan straatkinderen, mensen met een beperking ,HIV/AIDS of een verslavingsproblematiek. 

De studenten hebben er zin in en zijn erg enthousiast! Dit maakt het werk zo ontzettend dankbaar en gaaf om te doen. We gaan voor een mooie leerzame periode waarin niet alleen de studenten veel gaan leren, maar ook de kwetsbare doelgroepen op een juiste manier worden ondersteund en de aandacht krijgen die ze verdienen.