Praktijkinnovatie toepassen met een rolstoel en vliegtuigen

welzowijsredactie Alles wat je niet op school leert!, Innovatie, Mobiliteit Stoel

De wereld een duwtje in de rug geven, Dat willen deze twee gemotiveerde VWO’ers maar al te graag doen. Met ondersteuning van Welzowijs zijn Esther en Eline begonnen aan het maken van een stoel die minder validen hun vliegtuigstoel in helpt. De twee vinden dat reizen en dus ook vliegen toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Uit een eerder onderzoek van de meiden is er naar voren gekomen dat hier nog enorme uitdagingen liggen voor zowel luchthavens als luchtvaartmaatschappijen. Nu worden er voornamelijk met manskracht mensen een vliegtuig ingetild. Je kan je wel voorstellen dat dit een behoorlijk onhandige en niet altijd fijne opgave is. Tijd voor een oplossing. Samen met Ad Schulte mede ook van WelZoWijs, die inmiddels al 10 jaar ervaring met producten voor minder validen in het luchtverkeer,

De dames zijn druk doende bezig om een vervolgonderzoek op te zetten om de productie van nieuwe hulpmiddelen mogelijk te maken. Om luchthavens en luchtvaartmaatschappij te ontlasten en kosten te laten besparen, maar vooral om het vliegen voor minder validen wat aangenamer en meer comfortabel te maken is hierbij het uitgangspunt.

Via onze website kun je updates over deze praktijkinnovatie volgen. De naam van het project is voorlopig Fly Chair care. Het is een van de zes businesscases onder het motto alles wat je niet op school leert die wij doen dit nieuwe jaar. Bekijk de menukaart voor alle trajecten.