Praktijkinnovatie toepassen met een rolstoel en vliegtuigen

In Alles wat je niet op school leert!, Innovatie, Mobiliteit Stoelby welzowijsredactie

De wereld een duwtje in de rug geven. Dat is wat deze twee gemotiveerde VWO’ers willen doen. Ondersteund door Welzowijs zijn Esther en Eline begonnen met het maken van een stoel die minder validen hun vliegtuigstoel in helpt. De twee scholieren vinden dat reizen mogelijk moet zijn voor iedereen.
Esther en Eline ontdekten dat luchthavens en luchtvaartmaatschappijen tekort schieten op dit gebied. Men tilt voornamelijk handmatig mensen een vliegtuig in. Dit is onhandig en belastend. Tijd voor een oplossing dus. Ad Schulte van WelZoWijs heeft inmiddels al 10 jaar ervaring met producten voor mindervaliden in het luchtverkeer. Hij hielp Esther en Eline met het realiseren van hun idee.
De scholieren onderzoeken de mogelijkheid voor nieuwe hulpmiddelen. Doel is luchthavens en luchtvaartmaatschappij te ontlasten en kosten te laten besparen, maar bovenal: het vliegen voor mindervaliden aangenamer en comfortabeler maken.
Via onze website kunt u updates over deze praktijkinnovatie volgen. De naam van het project is voorlopig Fly Chair Care. Het is een van de zes businesscases onder het motto ‘alles wat je niet op school leert’ die wij doen dit nieuwe jaar. Bekijk de menukaart voor alle trajecten.