Innovatie met het kaartspel Bridge: Jongeren in Assen zijn de kartrekker van een Bridge-event!

welzowijsredactie Spelmatinee

Komende zaterdag  1 december organiseert een bridgeclub in Assen een bridgekroegentocht. Deze draagt de naam “Bartje Drive”.  Dit is een evenement waarbij mensen om beurten gaan bridgen in verschillende kroegen. Op zich is dit niet zo  bijzonder want dit gebeurt wel meer dan 52x per jaar in den lande. Wat wel bijzonder is dat jonge mensen de kartrekker zijn voor deze Bridge-event. Nog specialer omdat jongeren, die zelf niet (goed) kunnen bridgen,  helpen met  organiseren.
De Bridgeclub in Assen is een innovatieve bridgeclub, die graag nieuwe initiatieven ondersteunt. Daarbij is het een bridgeclub voor iedereen. Deze stond er ook open voor dat er bij het Bridge-event jongeren werden betrokken.
Mariette is het jongste lid van de Bridgeclub en zij is de grote organisator op het gebied van de wedstrijdzaken.
Daarnaast zijn de spelleiders tijdens het event op zaterdag ook spelleider. Dit noemen zij in bridgetermen:  Table officers.
Onze Fons is de commerciële man  en organiseert aanstaande zaterdag een heuse social media campagne zoals die nog nooit is gedaan  tijdens een bridgedrive. Ook o.a Bowien en Celeste van WelZoWijs zijn hier nauw bij betrokken.
In een aantal korte blogs laten we zien dat je met bridgen dus echt bruggen  kan bouwen en dus verbindingen kan maken. Jongeren krijgen kansen om hun talenten te laten zien en voegen een extra dimensie toe. Zelfs met het kaartspel Bridge.