Praktijkpioniers ondersteunt Ondernemers, Organisaties en maatschappelijke startups. Op basis van Beleid, Beeld, Brainstorm en Budget. Praktijkpioniers helpt u graag verder.

Hetgeen ons uniek maakt, is de koppeling van senioriteit en jong enthousiasme. Professionals zijn de basis maar de uitvoer ligt in het creatief denken in innovatieve oplossingen.
Door buiten de bestaande kaders te durven denken, werken we aan het hoogste rendement. Dit betekent voor u: nieuwe inzichten, bevestiging van uw huidige koers en ontwikkelmogelijkheden voor de mens en de organisatie.
 Onze expertise betreft: handel, zorg, zakelijke dienstverlening, horeca, transport & logistiek en facilitaire dienstverlening. Waarmee kunnen we u of uw organisatie verder brengen?

Praktijkpioniers is een samenwerking tussen WelZoWijs, MONS en Ondernemend.nu

Momenteel ondersteunen wij de volgende cases

 • Skantina Assen

  Wij ondersteunen de founders van Skantina met het vinden van het juise businessmodel. Skantina is een unieke belevenis om eten en skaten samen te laten komen. In Assen is er relatief weinig voor 12 tot 18 jarige. Skantina probeert juist voor deze doelgroep meer te doen.

 • Museum Pakhuis Ermelo

  Wij helpen het Museum het Pakhuis met Cultureel Ondernemerschap vorm te geven. Hoe kun je meer inkomsten halen uit andere bronnen dan alleen maar subsidies.
  WelZoWijs helpt daarnaast om te kijken hoe je meer bedrijven aan Museum kunt koppelen

 • Vaart WelZijn Assen

  Vaart WelZijn is de welzijninstelling in Assen. WelZoWijs bekijkt de mogelijkheden om meer inkomsten te kunnen werven voor jonge mantelzorgers. Hierbij doet WelZoWijs een beleidsonderzoek naar de kansen hiervoor.

 • Startup Statushouders

  Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en WelZoWijs ontwikkelen samen een nieuw busienssmodel om statushouders meer werkervaring te geven. In Ede vindt in 2018 deze startup plaats. Als de het beoogde concept zich heeft bewezen wordt het landelijk uitgerold.

  Jong en oud van verschillende culturen werken binnen deze startup samen.

 • Ontwikkelingskansen voor Ondernemen

  Zorginstelling ’s Heerenloo Ermelo, heeft WelZoWijs gevraagd vanwege hun kennis en expertise, over hoe je meer kansen en mogelijkheden kunt creëren voor een nieuw te ontwikkelen omgevingsgebied. ’s Heerenloo start in 2018 met de ontwikkeling van een nieuw centraal agrarisch gebied voor haar cliënten en bezoekers. Met o.a. een kinderboerderij, winkel, fruit- en pluktuin etc. WelZoWijs adviseert en denkt mee over, hoe er meer kansen op het gebied van ondernemerschap en nieuwe vormen van inkomsten kunnen worden gegenereerd.