Alles wat je niet op school Leert!

Unieke leerervaring binnen 5 thema’s welke je samen met je school of zelfstandig kunt volgen. Op verschillend niveau kun je stapsgewijs en keuzegericht unieke 
werkervaring opdoen.

Het programma is gericht op een aantal leeftijden. Voorlopig is uitsluitend beschikbaar voor middelbare scholieren en MBO Studenten.

Dit wanneer het jou past in tijd en programma en je spaart er ook nog eens benefits mee. Deze ervaring neem je mee op je CV en de benefits kun je besteden aan een goed doel, reserveren voor je studie of gewoon voor iets leuks voor jezelf. Als klas of school is het ook goed mogelijk om hieraan deel te nemen.

Docenten kunnen het gebruiken binnen de jaarplanning en passend bij persoonlijke ambities van leerlingen. Je kunt eenmalig meedoen aan het programma welke in te delen zijn in kort, middel of lang.

De vijf thema’s zijn:

*Maatschappelijke Bewustwording

* Ondernemen
* Persoonlijke Vaardigheden

* Studie gerelateerd
* Samenwerken

Kort en Bondig:
Alles wat je niet op School Leert, is een nieuwe vorm van leren. Ondernemen en praktisch bezig zijn, zijn zaken die bijdragen aan een ondernemende houding en het stimuleren van persoonlijke vaardigheden.
Ondernemend.nu biedt een platform waar informatie en kennis wordt gedeeld en wordt opengesteld voor iedereen die betrokken is bij, geïnteresseerd is in en/of wil deelnemen aan ondernemerschaps-onderwijs, zoals: leerlingen, studenten, docenten, scholen, bestuurders, bedrijven, instanties en ouders.

Ondernemend.nu zorgt voor de inhoudelijke onderwijskant binnen Alles wat je niet op school leert!

FAQ

Alles wat je niet op school leert! wordt stapsgewijs uitgebreid. In 2017 en voorjaar van 2018 doen wij binnen alle vijf thema’s diverse pilots.
Alles wat je niet op school leert is op zes fronten uniek te noemen. Als eerst de combinatie van het aanbod. Ten tweede Peer Education nieuwe stijl tussen jong en oud. Ten derde Interactie met bedrijfsleven en onderwijs waarbij de leerling echt centraal staat. Ten vierde passend in structuren van scholen en overheden. Ten vijfde maatwerk voor de deelnemer met zeer goede unieke doorlopende leerlijn. Ten zesde bestaande leerprojecten voor jong en oud zijn modulair goed inzetbaar. Dus het wiel wordt niet altijd op nieuw uitgevonden.
Voor diverse pilots en projecten binnen Alles wat je niet op school leert werken deels samen met bedrijfsleven en zullen fondsaanvragen doen voor de maatschappelijke partners.
Alles wat je niet op school leert biedt zowel voor bedrijven, gemeentes, maatschappelijke organisaties als het onderwijs samenwerkingsmogelijkheden.
Heb je als organisatie een product wat aansluit op de doelstelling van Alles wat je niet op school leert dan gaan we graag het gesprek met je aan.